Hjälp med matmissbruk, övervikt och undervikt

Hjälp med ätstörning

Den som lever med en ätstörning har oftast problem med sin självmedkänsla. Problem uppstår i relationer – och du kan ha svårt att ta fram personen som du verkligen är. Identitetsstörning om vem du egentligen är och svåra tankar kan komma fram. Ditt humör och beteende påverkas.

Kan mat vara ett missbruk? Ja, självklart. Precis som vissa kan ta till droger, alkohol och läkemedel för att känna sig bra, aktiverar hjärnan, när man äter, en ”må-bra-känsla” – vilket lätt kan bli ett beroende. Äta måste vi ju, men hur mycket och hur ofta och vad vi äter spelar stor roll för hur ditt dagliga liv påverkas. Att reglera sina känslor med mat, kan lätt bli ett beroende, som man inte alltid inser eller tänker på. Men det finns hjälp att få som alla inte vet om, men som många fler borde prova.

Individuellt program för att hjälpa dig

Vägen framåt är specialiserade på beteendeförändring och ger dig de verktygen som du behöver för att klara av att ta dig an dina viktproblem. Under din tid hos oss värvas samtal och gruppövningar med aktiviteter utanför – som hjälper dig att komma på rätt väg igen. Varje program är individuellt anpassat. Vi lovar att göra allt vi kan för att du efter kurserna och din tid hos oss ska kunna gå vidare med en helt annan självbild och få ett normalt fungerande liv igen.

Behöver du hjälp eller vill boka ett personligt samtal med oss?

Bli kontaktad av oss och berätta om dina tankar och din situation – och ta reda på mer om vi kan hjälpa dig.
Har du kommit så här långt – är du redan på rätt väg. Samtalet är kostnadsfritt.